Αρχική | Εκπαιδευόμενοι | Εκπαιδευτές | Γραμματισμοί | Δραστηριότητες | Επικοινωνία
 
afisa

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κορυδαλλού λειτούργησε για πρώτη φορά το 2005 με 43 άνδρες και 36 γυναίκες. Τον Ιούνιο του 2007 πήραν πτυχίο οι πρώτοι εκπαιδευόμενοι. Έκτοτε, κάθε χρόνο, αποφοιτούν περίπου 20 μαθητές, άνδρες και γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πολλοί εκπαιδευόμενοι βραβεύτηκαν σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς καλλιτεχνικών, ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Όταν ήρθα στο Σχολείο δεν ήξερα Ελληνικά, τώρα ξέρω να διαβάζω, να μιλάω και να γράφω…
Γκεντιάν
Πέρα από τις γνώσεις, το σχολείο μου προσέφερε ηρεμία και βοήθησε στο να περάσει γρήγορα και δημιουργικά ο χρόνος.
Κονσταντίν
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που μου έδωσαν την ευκαιρία να τελειώσω το γυμνάσιο και να μάθω κάτι παραπάνω. Κι αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για όλους τους κρατούμενους. Βγάζουμε που βγάζουμε φυλακή, να μην τελειώσουμε και το γυμνάσιο; Εύχομαι σε όλους το γρηγορότερο στα σπίτια τους. Αλλά όσο είναι εδώ, να το συνεχίσουν το σχολέιο, γιατί είναι καλό όσο ζούμε να μαθαίνουμε κάτι παραπάνω.
Αγκουστίν
Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές μου, και τον καθένα χωριστά, για όλα όσα μου δίδαξαν και μου πρόσφεραν στα δύο χρόνια της φοίτησής μου. Και μια ευχή.
Φίλε
Η καλή επαφή με τους καθηγητές με βοήθησε όχι μόνο να πάρω καινούριες γνώσεις αλλά και να μάθω να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου.
Σπερσίμ
Παρόλο που στην αρχή ήμουν δύσπιστος για αυτά που προσφέρει το σχολείο, τελικά με βοήθησε πολύ να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις και να γίνω καλύτερος άνθρωπος για την κοινωνία.
"Κάνοντας μια ευχή να βγω
γρήγορα από δω
Να ξεχάσω παρελθόν
να κοιτάω το παρόν
Μια κάρδια είναι χαραγμένη
Ξερώντας πως όταν βγει
κάνεις δε θα τον περιμένει"
Αστρίτ
Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας μου έδωσε την ευκαιρία να τελειώσω το Γυμνάσιο, που δεν είχα σκοπό να το τελειώσω όταν ήμουν έξω. Νιώθω ότι ήμουν πολύ τυχερός και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που μου έδωσαν αυτήν την ευκαιρία. Το σχολείο με βοήθησε ψυχολογικά και υπήρχαν αρκετές στιγμές που αισθάνθηκα ότι ήμουν έξω από την φυλακή. Επίσης μου προσέφερε γνώσεις και ελπίδες για το μέλλον.
Ζάχος