Αρχική | Εκπαιδευόμενοι | Εκπαιδευτές | Γραμματισμοί | Δραστηριότητες | Επικοινωνία
 
afisa
Σχολείο πρωτόφαντο στα χρονικά των Φυλακών Κορυδαλλού, σέβεται την προσωπικότητα των εκπαιδευόμενων, κινείται με συνεργατικές μεθόδους, δημιουργεί παραμέτρους κοινωνικής στήριξης, διευρύνει τους ορίζοντες, αναδεικνύει προσόντα, στοχοθετεί δυναμικά, φράσεις που καταθέτουν πολλοί φορείς των Σωφρονιστικών Καταστημάτων καθημερινά και μας γιγαντώνουν στην προσπάθειά μας.
Γεώργιος Ζουγανέλης
Διευθυντής ΣΔΕ
ΠΕ01-Θεολόγος
Αγάπη, Ενθουσιασμός, Ελπίδα, είναι η μαγική συνταγή που συντηρεί το σχολείο μας και το καθιστά ενδιαίτημα δυνάμωσης ηθικού, λαμπάδευσης γνώσης και θεραπείας και ορθολογισμού ψυχών.
Αριστέα Μανιατέα
ΠΕ04-Γεωπόνος
Ανάμεσα σ' ένα σαθρό σωφρονιστικό σύστημα και σε μια ανάπηρη πολιτεία, τα σχολεία των φυλακών είναι μια όαση και μια πνοή ελπίδας για ένα, δυστυχώς μικρό, αριθμό φυλακισμένων συνανθρώπων μας.
Σωτήρης Γούναρης
ΠΕ19-Πληροφορικός
Για τον Αρτέμη, τον Δημήτρη, την Κρεστίνα, την Μαρία και το χαρταετό που αμολήσαμε στο σχιστό Κορυδαλλού
"σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,
θα πάω να κτίσω μια φωλιά στον ουρανό,
θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω."
Σοφία Αντωνιάδου
ΠΕ02-Φιλόλογος
Ανέκαθεν πίστευα ότι στο χώρο του σχολείου και στο χρόνο που εκεί αφιερώνουμε, διαδραματίζονται προσωπικότητες. Στο δικό μας σχολείο, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας την φυλάκων Κορυδαλλού η πίστη και η αίσθηση που είχα όλα αυτά τα χρόνια έγιναν εντονότερες και απέκτησα μεγαλύτερη δύναμη και περιεχόμενο. Σας ευχαριστώ γι αυτό.
Βιβή Πετεινάτου
ΠΕ03-Μαθηματικός
Είμαι και είναι εδώ
ψάχνω και ψάχνουν το λόγο
έχουν αυτά, που έχω να πω
κοινά βήματα σ' ένα κοινό δρόμο

Πέπη Ορφανάκη
ΠΕ10-Κοινωνιολόγος
Ήταν μια μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία, η οποία μου δίδαξε πολύ περισσότερα από όσα δίδαξα εγώ. Για όσους ρωτάνε αν υπάρχει φύλακας στη τάξη ή αν υπάρχουν κάγκελα ανάμεσα σε ‘μάς και τους μαθητές, η απάντηση είναι "όχι".

Αθηνά Σαραφαντώνη
ΠΕ03-Μαθηματικός
Από την αρχή της Σχολικής Χρονιάς έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητες και κυρίως την ψυχολογική διάθεση των εκπαιδευομένων μας. Παρά τις αναπόφευκτες δυσκολίες, που βιώνει λόγω του εγκλεισμού, η πλειονότητα των εκπαιδευομένων παρουσιάζει συμμετοχική διάθεση, φιλότιμη προσπάθεια, διάθεση συνεργασίας στο χώρο του Σχολείου. Ελπίζω κι εύχομαι μετά την αποφυλάκισή τους να έχουν αποκομίσει εφόδια, που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Δήμητρα Βαμβακά
ΠΕ05-Γαλλικών
Στιγμές που με συγκίνησαν όσο τίποτα, που με βοήθησαν να καταλάβω πολλά και να συνειδητοποιήσω πράγματα που δεν γνώριζα. Πανέμορφες στιγμές που θα έπρεπε κάθε εκπαιδευτικός να έχει την ευκαιρία να βιώσει. Δεν υπάρχουν λέξεις αρκετά δυνατές να περιγράψουν αυτό που έζησα… απλά αξέχαστες…
Χριστίνα Κατσούλη
ΠΕ06-Αγγλικών
Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δόθηκε η ευκαιρία να διδάξω φέτος στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού. Ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή εμπειρία για μένα. Εκτίμησα την προθυμία, το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων για τη γνώση και την επιμέλειά τους. Σας ευχαριστώ όλους για τις δυνατές συγκινήσεις που μου προσφέρατε.
Δήμητρα Λελίγκου
ΠΕ04.01-Φυσικός
Κλείσε μέσα στην καρδιά σου το σχολείο και τότε μέσα σου θα αισθανθείς κάθε είδους μεγαλείο.
Αικατερίνη Κοντογεώργου
ΠΕ10-Ανθρωπολόγος